top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraAnet

Proč učím jen ženy?

Občas se mě někdo zeptá, proč jsou mé lekce jen pro ženy, co si to jako dovoluju, takhle diskriminovat muže? Tak já vám to prozradím!


Upřímně, dřív bych to do sebe netipla ani já sama. Nedá se totiž říct, že bych ženské kolektivy vyloženě vyhledávala. Práce na základní škole mě jen utvrdila v tom, že by na prvním stupni mělo působit rozhodně víc mužů, pro dobro všech! Proč jsem teda změnila názor a učím celý den jen ženy?


Hračky, pomůcky, kroužky, ... pro děti vše! A co pro mámy?

Když se nad tím zamyslíte, tak uvidíte, že pro děti chceme mít vše v prvotřídní kvalitě - od jídla, přes rozvojová cinkrlátka až po bodýčka z eco bavlny z jednorožce. Ale my samy máme na sobě tričko, ve kterým jsme dřív šly maximálně do fitka, místo pleťového séra na sebe plácneme aspoň trochu krému na zadeček a k obědu si dáme zbytky po dětech a k radosti nám stačí, že jsme je výjimečně neposbíraly ze země. Pokud to není váš případ, tak ... jste asi taky jednorožec a smekám před vámi!


Nemít po mateřské "vykojenej mozek"

Chtěla jsem proto vytvořit něco, z čeho bude mít naopak požitek maminka. Ukázalo se, že spoustu žen má strach, že jim během mateřské zakrní mozek, že zapomenou vše, co kdy znaly a že s tím nejde nic dělat. Že je to prostě jejich úděl. Protože přece na nějaký velký seberozvoj není s batoletem vážně čas. Ukázat jim, že to tak vůbec nemusí být, že zaprvé pocit, že si nic nepamatují, je opravdu jen pocit, a zadruhé, že i s malým prckem v nosítku je možný si opakovat slovíčka, bylo jedno z mých nejlepších rozhodnutí v životě.


Místo kosmetiky lekce francouzštiny

Díky francouzštině jsou na sebe ženy pyšné, protože vidí své pokroky. Třeba na dovolené, kde si objednají večeři nebo večer při Netflixu, když vidí, že najednou rozumí seriálu. A mít dobrý pocit sama ze sebe, tomu se vyrovná málo co.

Postupně jsem si začala všímat, že naše lekce jsou pro studentky často jediným časem, který mají samy pro sebe. Nedávno mi jedna studentka napsala:

Ty a naše lekce jsou mě radost a zdroj energie - prostě dobíjím baterky.

Někdo chodí relaxovat na kosmetiku nebo manikúru, moje studentky se uvolní a zrelaxují při francouzštině.


Chlapy na kafe nezvu

Je to vlastně dost podobné, jako když jdete s kámoškou na kafe. Necháte děti doma, dáte si svou oblíbenou rtěnku, hezké šaty a užijete si to do posledního momentu. Stejně tak si studentky občas namalují rty na naše lekce a aspoň na tu chvíli se přenesou virtuálně do pařížské kavárny. Stejně jako s kamarádkami na kafi si stěžujeme na dětské nemoci, na manžele, bavíme se o seriálech, o módě... jen ve francouzštině. Sorry, ale takto si s žádným chlapem prostě nepokecám.


A mě by zajímalo, co děláte sama pro sebe vy? Co je to vaše potěšení, které si pravidelně dopřejete, u čeho zapomenete na běžné starosti a dobijete baterky?

Pokud je to i pro vás francouzština, mám pro vás video MUST HAVE - bez čeho se nebejdete. Stáhněte si ho zdarma ZDE.

163 zobrazení
bottom of page